Libertyglobal

Project:
Liberty Global

Opdrachtgever:
Liberty Global en Copijn Tuin- en Landschapsarchitecten

Specialisme:
Ontwerp, aanleg, onderhoud irrigatiesysteem

Ontwerp:
2013

Uitvoering:
2013-2014

Beheer:
Heden

Discipline:
Irrigatiesysteem met webbased sturing en monitoring (iMC Box)

Libertyglobal

De opgave

Liberty Global heeft Copijn Groenaanleg en beheer gevraagd mee te werken aan de herinrichting van het kantorencomplex op Schiphol-Rijk. Liberty Global stond voor de keuze om een nieuw hoofdkantoor te bouwen en dus te verhuizen of de vier bestaande panden geheel van binnen te renoveren. De keuze viel op renovatie. HB Watertechnologie heeft Copijn geadviseerd over het irrigatiesysteem.

Onze aanpak

Liberty Global vindt het belangrijk dat de werkomgeving voor het personeel aangenaam en sfeervol is. Ondanks dat de locatie op Schiphol-Rijk bleef, is het belangrijk dat iedereen met plezier naar zijn werk gaat. Liberty Global wilde ook huiselijke en inspirerende ruimtes creëren. De renovatie van de verschillende panden is fasegewijs uitgevoerd, in een tijdsbestek van twee jaar. Dat resulteerde in veel deelopdrachten en maatwerk op de locaties. Het irrigatiesysteem is mede hierom decentraal ontworpen en uitgevoerd, de sturing en monitoring kan echter volledig centraal en online worden uitgevoerd.

Het resultaat

Copijn heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de nieuwe entree, het atrium, het restaurant, de kas en de verschillende werkruimtes. Dat varieert van een kleine plantenbak tot een 65 m2 Copijn Wonderwall (groene wand) in het restaurant. Tenslotte is er op het parkeerdek een nieuwe kas gebouwd van 150 m². Hier kan men op een informele manier lunchen of overleggen onder het groene bladerdak van de klimplanten. HB Watertechnologie heeft bij al het gebouw gebonden groen een irrigatiesysteem gerealiseerd.

Winnar European Interior Landscaping Award 2015

De internationale jury heeft het interieurbeplantingsproject Liberty Global uitgeroepen tot mooiste project van 2015. In de deskundige jury zaten vertegenwoordigers uit 5 Europese landen, waaronder Patrick Blanc voor Frankrijk. De jury oordeelde dat dit prachtige project het best scoorde op: “Bringing green to the people”.