Nijkerk Semper Greenwall Pleijsier Bouw Borghese stairs

Project:
kantoorpand Pleijsier Bouw en Borghese Real Estate

Opdrachtgever:
Sempergreen Vertical Systems

Specialisme:
Ontwerp, aanleg, onderhoud irrigatiesysteem

Ontwerp:
2018

Uitvoering:
2018

Beheer:
Heden

Discipline:
Irrigatiesysteem met webbased sturing en monitoring (iMC Box)

Nijkerk pleijsier bouw Borghese office
Nijkerk Semper Greenwall Pleijsier Bouw Borghese 7
Nijkerk Pleijsier Bouw Borghese hall
Nijkerk Greenwall
Nijkerk Semper Greenwall Pleijsier Bouw stair
Nijkerk Semper Greenwall Pleijsier Bouw Borghese stairs
Nijkerk Pleijsier Bouw Borghese
NL Nijkerk Pleijsier Bouw Borghese outside

De opgave

Op een prominente zichtlocatie bij Nijkerk, hebben Pleijsier Bouw en Borghese Real Estate een kantoorpand van de toekomst gebouwd. Met het streven naar het behalen van zowel de BREEAM Outstanding als de WELL Gold certificering, lag het ambitieniveau hoog. De 180 m²  groene SemperGreenwalls, die zowel binnen als buiten toegepast zijn, leveren hieraan een belangrijke bijdrage en zorgen bovendien voor een extra duurzame uitstaling. HB Waterechnologie heeft het irrigatiesysteem ontworpen en gerealiseerd.

Onze aanpak

Het dynamische en transparante gebouw kenmerkt zich door een doorlopend lijnenspel met dynamische overstekken. De Indoor SemperGreenwall bij de centrale entree beslaat 72 m²  en is een echte blikvanger waarmee de natuur letterlijk naar binnen gehaald wordt. Het geeft direct bij binnenkomst een natuurlijke en levendige sfeer en benadrukt bovendien de duurzaamheid van het pand. De irrigatietechniek, welke HB Watertechnologie heeft voorgeschreven, bestaat uit de laatste technologie op het gebied van geïntegreerde voedingssystemen en op afstand stuurbare meet- en regeltechniek; de iMC Box.

Het resultaat

Het markante kantoor is een van de eerste gebouwen in Nederland, dat zich wil certificeren voor WELL Gold. WELL is het internationaal erkende keurmerk voor gezonde gebouwen, gebaseerd op de prestaties van het pand. Aandacht voor het welbevinden van de gebouwgebruikers staat hier voorop. Een beter werkklimaat komt direct ten goede aan de prestaties. Belangrijke weegpunten zijn onder andere een schone lucht en een comfortabele werkomgeving. De toegepaste indoor SemperGreenwalls dragen hier aanzienlijk aan bij. Alle toegepaste SemperGreenwalls zijn voorzien van een iMC Box. Dit webbased irrigatiesysteem zorgt voor toediening van de juiste hoeveelheid vocht en voeding voor de beplanting. Bovendien kunnen de groene gevels hiermee op afstand gemonitord en bijgestuurd worden, zodat de wanden het hele jaar door gegarandeerd groen zijn. De 115 m² Outdoor SemperGreenwall is bovendien voorzien van vorstbeveiliging voor tijdens de koude wintermaanden.