Keulen Snake

Project:
Interimschool 'SNAKE'

Opdrachtgever:
Sempergreen Vertical Systems

Specialisme:
Ontwerp, aanleg, onderhoud irrigatiesysteem

Ontwerp:
2019

Uitvoering:
2019

Beheer:
Heden

Discipline:
Irrigatiesysteem met webbased sturing en monitoring (iMC Box)

Keulen_Snake.jpg
Keulen snake outside
Keulen snake curve

De opgave

In de wijk 'Vogelsang' in het westen van Keulen is in slechts 16 maanden tijd de interimschool 'SNAKE' gebouwd. Het drie verdiepingen tellende gebouw was oorsponkelijk gepland als uitbreiding op industrieterrein TRIOTOP Keulen, maar werd herontworpen tot een interimlocatie voor de nieuwe scholengemeenschap 'Wasseramselweg'. Dankzij de snelle bouw kon het tijdig worden opgeleverd vóór het begin van het schooljaar 2019/2020. De groene gevel van 33 vierkante meter is het stralende middelpunt van het gebouw. HB Waterechnologie heeft het irrigatiesysteem ontworpen en gerealiseerd.

Onze aanpak

De gebogen vormen en opvallende bakstenen gevel verklaren de naam van het gebouw: SNAKE. Het wordt ook weerspiegeld in het ontwerp van de groene gevel van 7,4 x 4,5 meter. Door toepassing van de Kardinaalsmuts (Euronymus fortunei) - met zijn witgekleurde bladeren - komt het lichaam van een slang tevoorschijn, terwijl de rode bladeren van de rode zegge (Uncinia rubra Everflame) het hoofd vormen. Alle plantensoorten zijn winterhard en zorgen ervoor dat de gevel het hele jaar door prachtig groen blijft. De irrigatietechniek, welke HB Watertechnologie heeft voorgeschreven, bestaat uit de laatste technologie op het gebied van geïntegreerde voedingssystemen en op afstand stuurbare meet- en regeltechniek; de iMC Box.

Het resultaat

Een prachtige SemperGreenwall die dankzij de diverse sensoren op afstand te monitoren is. Het volledige onderhoud aan het irrigatiesysteem wordt ook door HB Watertechnologie uitgevoerd waardoor de kwaliteit gewaarborgd blijft.