Interieurbeplanting IJseltoren Zwolle Copijn

Project:
IJsseltoren Zwolle

Opdrachtgever:
Pleijsier Bouw en Copijn Tuin- en Landschapsarchitecten

Specialisme:
Ontwerp, aanleg, onderhoud irrigatiesysteem

Ontwerp:
2017

Uitvoering:
2017

Beheer:
Heden

Discipline:
Irrigatiesysteem met webbased sturing en monitoring (iMC Box)

Interieurbeplanting IJseltoren Zwolle Copijn
Groene wand Interieurbeplanting I Jseltoren Zwolle Copijn
Groene wand I Jseltoren Zwolle Copijn

De opgave

Het entreegebied en de begane grond van de 96 meter hoge IJsseltoren is grootschalig gerenoveerd en gemoderniseerd. Met de creatie van een uitnodigende centrale ruimte is een gastvrije, toegankelijke omgeving gecreëerd voor de nieuwe huurders.

Als onderdeel van de nieuwe aankleding van het entreegebied heeft Copijn in opdracht van Pleijsier Bouw een vijf meter hoge Copijn Wonderwall ontworpen en geïnstalleerd ter plaatse van de informele zithoek. HB Watertechnologie heeft voor het nauwkeurig automatisch watergeven van de Copijn Wonderwall een Irrigatie Unit met iMC Box geleverd en geïnstalleerd.

Onze aanpak

Voor deze aansprekende groene wand heeft Copijn een selectie van plantsoorten als Spathiphyllum en Nephrolepsis gemaakt. Het accent in de selectie van de aangebrachte beplanting lag op de zeer geschikte luchtzuiverende eigenschappen. De irrigatietechniek, welke HB Watertechnologie heeft voorgeschreven, bestaat uit de laatste technologie op het gebied van geïntegreerde voedingssystemen en op afstand stuurbare meet- en regeltechniek; de iMC Box.

Het resultaat

Een prachtige Copijn Wonderwall die dankzij de diverse sensoren op afstand te monitoren is. Het volledige onderhoud van de Copijn Wonderwall wordt ook door Copijn en HB Watertechnologie uitgevoerd, waardoor de kwaliteit gewaarborgd blijft.