Brussel Greenhouse BXL

Project:
Greenhouse BXL

Opdrachtgever:
Sempergreen Vertical Systems

Specialisme:
Ontwerp, aanleg, onderhoud irrigatiesysteem

Ontwerp:
2018

Uitvoering:
2018

Beheer:
Heden

Discipline:
Irrigatiesysteem met webbased sturing en monitoring (iMC Box)

Brussel Greenhouse BXL lobby
Brussel Greenhouse BXL outdoor curve
Brussel Greenhouse BXL entrance
Brussel Greenhouse
Brussel Greenhouse BXL
Brussel Greenhouse BXL wall

De opgave

In het Belgische Diegem, gelegen vlakbij Brussels Airport, staat het kloppende hart van zakelijk en creatief ondernemerschap genaamd Greenhouse BXL. Dit kantorencomplex is onlangs gerenoveerd en getransformeerd tot een innovatieve en interactieve business hub. Tijdens de renovatie is het complex voorzien van 109 m² indoor en 161 m² outdoor groene gevelbekleding van Sempergreen. Intervest koos bewust voor het groene gevelsysteem van Sempergreen na goede ervaringen met een eerdere opdracht voor Greenhouse Antwerp. HB Waterechnologie heeft het irrigatiesysteem ontworpen en gerealiseerd.

Onze aanpak

De toegepaste SemperGreenwalls zijn voorzien van een intelligent irrigatiesysteem type iMC Box. Dit webbased stuurprogramma zorgt voor toediening van de juiste hoeveelheid vocht en voeding voor de beplanting. De groene gevels worden hiermee op afstand gemonitord en bijgestuurd, zodat de wanden het hele jaar door gegarandeerd groen zijn. Het systeem voor de outdoor groene gevel is bovendien uitgebreid met een vorstbeveiliger. De irrigatietechniek, welke HB Watertechnologie heeft voorgeschreven, bestaat uit de laatste technologie op het gebied van geïntegreerde voedingssystemen en op afstand stuurbare meet- en regeltechniek, de iMC Box.

Het resultaat

Een prachtige SemperGreenwall die dankzij de diverse sensoren op afstand te monitoren is. Het volledige onderhoud aan het irrigatiesysteem wordt ook door HB Watertechnologie uitgevoerd waardoor de kwaliteit gewaarborgd blijft.